Felvette a rendőr testkamerája, ahogy az őt segítségül hívó férfi minden előzmény nélkül közelről tüzet nyit rá – videó, 18+

Megosztás

Az eset több szempontból is ijesztő, a világon semmi előzménye a lövést leadó férfi tettének, ő maga hívja oda segíteni a zsarut, aki mit sem sejtve elindul az ajtó felé, amikor is az elkövető közelről többször is rálő kézifegyverével, amit előtte takarásban tartott maga mögött. Többszörös tűzharc alakult ki, végül a 36 éves lövöldöző életét vesztette, több rendőr megsérült. Sokkoló felvételek.

Múlt pénteken hajnali 2 órakor riasztották az amerikai Phoenix város rendőreit – írja a Tények. A bejelentés szerint egy nőt súlyos lövés ért otthonában. A helyszínre elsőként kiérkező egyenruhást a segélyhívót tárcsázó 36 éves Morris Jones szólongatta: „A saját vérétől fuldoklik. Gyere már!”, majd hirtelen minden előzmény nélkül tüzet nyitott, és karon lőtte a rendőrt, aki sérülése miatt nem tudta viszonozni a tüzet, de szerencséjére el tudott menekülni és azonnal értesítette kollégáit.

Egy kiérkező másik rendőrtiszt viszonozta a tüzet, melynek hatására a férfi visszamenekült a házba, majd mikor további 4 egyenruhás berontott az épületbe, Jones őket is megsebesítette és elbarikádozta magát, de végül meghalt.

A férfi 29 éves barátnője Shatifah Lobley nem sokkal később szintén életét vesztette, de a pár gyermeke sértetlenül megúszta a történteket – írta meg a New York Post.

A rendőrség által közölt információk szerint az összes tűzharcban megsebesült rendőr jól van, és kórházi kezelésük után mindnyájan otthonaikban lábadozhatnak tovább.

Kapcsolódó cikkek